21 Mayıs 2012 Pazartesi

Romanya Gezisi


23 Nisan - 30 Nisan tarihleri arasında arıcılık ile ilgili olarak Romanya gezimiz oldu 1 hafta süre ile. Bu konu ile ilgili Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu'na teşekkür etmemiz gerek sanırım. Bir hafta hem nazımızı çekti hem de tercümanlığımızı üstlendi.
Katılımcılar;
- Bilecik Halk Eğitim Merkezi
- Bilecik Arı Yetiştiricileri Birliği
- Çanakkale Arı Yetiştiricileri Birliği
- İstanbul Bal Üreticileri Birliği 
- Doğa Arıcılık
Her kurum adına 1 veya 2 katılımcı vardı. Fotoğrafların bir kısmını Facebook'da paylaşmama rağmen en kısa sürede konu hakkında yazı da yazmak istiyorum. Ama malum bahar dönemi bir türlü zaman olmuyor. Bakalım ne zamana kısmet olacak. (Aşağıya bir kaç fotoğraf koymak lazım.)


Ülke şatoları ile ünlü...


Romanya Apimondia merkezi


Prof. Dr. Harnaj anısına bir yazı. Kendisi Apimondia kurucularından ve arıcılığa çok büyük katkıları olmuş.


Arada dinlenme molaları da güzeldi doğrusu ...

Apiterapi ile ilgili bir eczane. Apimondia Merkezinin hemen yanında. Romanya Arıcılık Araştırma ve Geliştirme Enstitüsünün altında. 

Eski yapıları çoğunlukla duruyor. Ama bazıları bakımsızlıktan dökülüyor desem yeri. Bakılabilenler gerçekten yapım tekniği açısından bize göre oldukça farklı

Apiterapi Uygulama Merkezi

Apiterapi Uygulama Merkezi ve Altta Romanya Arıcılık Araştırma ve Geliştirme Enstitüsünün Damızlık ana arı üretim arılığı

Büyükçekmece Arıcılık Kursu Uygulaması

Büyükçekmece İlçesinde açmış olduğumuz kursumuzun uygulamasını da Pazar günü gerçekleştirdik. Umarım arkadaşlar açısından faydalı geçmiştir. Vücut yağlarına olan faydası resimlerden belli oluyor gerçi... :-)