25 Şubat 2014 Salı

3. İSTANBUL ARICILIK VE ARI ÜRÜNLERİ FUARI

Sonunda 14.15.16 Şubatta fuarı da tamamladık. Bir çok arkadaşı tekrar görme şansı elde etmek en güzeliydi. İki gün boyunca ayakta durmak da yorucuydu aslında. Bu yıl gezmekten fotoğraf çekmeyi de unutmuşum. Kendime ait tek fotoğraf var.
  

Pazar günü Silivri'deki arıcılar ile beraber gidince daha bir zevkliydi. Silivri Belediye'sine otobüs için teşekkürler..


9 Şubat 2014 Pazar

Ana Arı Çiftleşme Kutusu Yapımı 5 (Mutlu Son)

Veee en nihayetinde bitti...
1,5 aylık çabanın sonucu insanın yüzüne yayılan hoş bir gülümseme...



3 Şubat 2014 Pazartesi

Ana Arı Çiftleştirme Kutusu Yapımı 4

1. Başlık 2. başlık derken 4. başlık olmuş. Umarım 5 veya 6. başlıkta biter bu iş. :-)... 
 
Bu kadar çok detay işçilik olacağını tahmin etmemiştim. Strafordan yaptıklarımızda bazı şeyleri es geçiyorduk. Mesela straforda çatlaklar olmuyordu ama haliyle ahşapta çatlaklar oluyor. Mecburen dolgu yapıyorsun. Dolgu yapınca da bu sefer zımpara işi çıkıyor. Bu hafta itibari ile en azından kapakların yarısı bitti.
 
 
Zımba makinesi ile iş çok kolaylaşıyor ama kullanılan ahşap biraz yumuşak olursa zımba çok sert vuruyor ve içeri gömülüyor. Buna dikkat etmek lazım.
 

Kapakların üst kısmında 4 mm'lik marin su kontrası kullandım. 4 mm sanki dar kaldı ama bence yeterli. Nasıl olsa onun üzerine de sac kapanacak.


Sonrasında ise boyama. Kapak üstlerine boya normalde lazım olmaz ama yine de börtü böceği itsin diye sürdük. Yanlara iki kat üstlere ise bir kat.
 

Sonrasında da sacları çakalım. Çivi olarak kafası geniş ayakkabı çivileri kullandık. Bu sayede sac çividen kurtulmuyor. Aynı zamanda çivi sacı iyice bastırıyor. Saclar 4 yıl önce kovan yaparken aldığım saclar. Sanayide üstlerine göre kestirildi. Sonrasında (bu arada bu sonrası hala devam ediyor) ise ayaklar. Kenarda duran 5 x 5'ler vardı. Onları kesince alt kısmında çok da güzel durdu. Ayaklar güzel durdu ama yere değeceği düşünülünce pinotex ile daha korunacaklarını düşündüm. Bütün ayaklar yeşil pinotex ile boyandı. Onların resmi daha sonra. Buradaki ilk sürüm kutu...