2 Mart 2017 Perşembe

2017 YILI UMARIM TÜM ARKADAŞLAR İÇİN HAYIRLI OLUR

Ve yine yeniden... 
Her yılın başlangıcında dayanamıyorum galiba ballı baba fotoğrafı paylaşmaya. Sezon başladı. 2017 umarım hayallerinizdeki gibi gerçekleşir. Ballı babalar açtı ve arılar polen çekmeye başladı. 




Her zaman Şubat ayı başında açan ballı babalar bu yıl maalesef 25 Şubata kadar havaların soğuk gitmesinden dolayı açamadılar. Anca kendilerine geliyorlar. Bu durum mevsimin de 15 gün kadar geriden gelmesini sağlar mı onu zaman gösterecek. Ama çiçeklerdeki nektarın ve polenin mevsime yayılarak gelmesi haliyle biz arıcıların istediği bir durum. Bu arada başka çiçekler de gördük arazide ama polen veya nektar kaynağı mıdır onu bilmiyorum.


En azından renkleri çok hoş.. :-)

Ballı babaların açması gecikince en azından polen stoklarını toparlamak ve arıya yavru yaptırmak için 2016 yılında arıdan topladığımız ve derin dondurucuda beklettiğimiz polenleri devreye sokmak gerekti. Bizim amacımız arılara stok için vereceğimiz bal ile beraber vermekti ama derin dondurucudan çıkmış az ısınsınlar diye gazete üzerine sermek istememize rağmen arılar bırakmadı ki bal ile beraber verelim poleni.