20 Şubat 2012 Pazartesi

1. İstanbul Arıcılık ve Arı Ürünleri Festivali

Festival festval dedik ve iki gününe de katıldığımız hoş bir etkinlik oldu diye düşünüyorum. Festivalde sektörün tamamının olmaması üzücüydü. Bununla birlikte iyisi ve kötüsüyle faklı aktörleri bir arada görüp inceleme fırsatı hoştu. Gelecek yıl daha haraketli festival umudum da bulunmakta.


Çanakkale Arı Yetiştiricileri Birliği'nden Cahit Bey ve Süleyman Bey'i uzun zamandır görmemiştim. Karşılaşmak hoştu. İlk kurulduğu zamandan beri dışardan bir izleyicisi olduğum birliğin faaliyetleri gerçekten sevindirici. Kendilerini bir kez daha tebrik etmem lazım. Üyesi olduğum İstanbul Birliğinin kaybettiği zamanlara üzülüyorum. Ama onlarda yeni yeni hareketlenmeye başladılar.
 

 Murat Bey ve Osman Bey ile karşılaşmak da güzeldi. Kafeterya bölümünde uzun uzun konuşma şansımız oldu. Aslında ilk gün Gürsel Bey de vardı ama nedense fotoğraf çekmeyi unutmuşum. Şu kutuların kışlatılması sorununun çözümü için acele etmek lazım sanırım. :-)




Silivri'li arıcıları görmek de hoştu doğrusu.



Macahel ekibi neredeye tam kadro oradaydı. Arada araziden şehre inmeleri sanırım onlar için de değişiklik oluyordur. :-)




Arıcıların böyle bir etkinliğe aç olduğunu görmek güzeldi. İki gün boyunca koridorların hep yoğun olması ve tahmini katılımın 15.000 kişiyi geçmesi güzeldi. Gelecek yıl arıcıların yanında tüketicilerin de daha fazla katılımcı olduğu bir festival çok daha güzel olacaktır sanırım. Böyle bir etkinlik için teşekkürler İstanbul Bal Üreticileri Birliği...