25 Şubat 2013 Pazartesi

Arılara Şurup Hazırlamak

Arılar normal koşullarda bilindiği üzere bal ve polen tüketip su içiyorlar. İlkbahar çıkışlarında özellikle stok bal sıkıntısı oluştuğunda arılarımıza bal yerine ikame olarak şeker ve su karışımı ile yaptığımız şurup veriyoruz. Arılarda beslemenin detayları oldukça fazla. Ama unutulmaması gerekenlerden biri koyu şurubun daha rahat stokta kullanıldığı. Sonuçta erken ilkbaharda stok amaçlı hazırladığımız şurubu arılarımız dün ve bugün gayet keyifle tükettiler. 

Hazırlık oldukça basit:
Öncelikle suyumuzu bir miktar ısıtıyoruz. (Biz insan içme suyu kullandığımızdan hijyen için kaynatma gereği duymuyoruz.) Hazırladığımız şurup 2 şeker / 1 su içereceğinden az da olsa ısıtma şekerin kolay erimesini sağlayacaktır. Zaten şekeri katınca şurup soğuyacak. Ardından hem karıştırıp hem de şekeri eklemeye başlıyoruz. ASLA AMA ASLA şurubu kaynatmıyoruz.


Şurubumuz hazır. Yarım saat kadar beklemek ve bu arada bir kaç kez karıştırmak şekerin tam olarak erimesi için yeterli oluyor. Tam olarak erimenin kullandığınız şeker ile de alakalı olduğunu unutmayın.


Ardından mümkünse arıları çok açık tutmadan şurubumuzu arılarımızın gücüne göre servis ediyoruz. Önemli olan şurup içeride beklemeden her arının şurubu alması.



Hiç yorum yok: