11 Şubat 2013 Pazartesi

İSTANBUL Arıcılık Festivali 2013

Festival gerçekten güzeldi. Bu yıl geçtiğimiz yıla göre daha hareketli geçti. En sevdiğim tarafı ise 1 yıldır görüşemediğim arkadaşlar ile görüşme fırsatı yakalamaktı.



Esas etkinlik Pazar günü olmuş ama Pazar günüm 1-2 hafta öncesinden doluydu katılamadık. Sağlık olsun başka zamana....

Festivalde dikkatimi çeken sektör olarak bir çok üründe ilerleme kaydetmiş olmamız. Bana göre ise en büyük eksikliğimiz APİTERAPİ konuları. Yetiştirmek ile ilgili her türlü alet edevat vardı ama apiterapi konusunda eksiklik vardı.

Uzun zamandan beri yarı otomatik sır alma makinesi peşinde olduğumdan Civan'ın yarı otomatik makinesi dikkatimi çekti. Farklı bir modeli Temel Petek'de de vardı. Temel Petek'inkini tam anlayamamış olsam da Civan'daki makine ilginçti. Ama hediye almayı düşündüğüm kişi kabul etmeyince makine işi de yattı.






Bir diğer ilgimi çeken malzeme ise Üst çıtalı karakovan. Sırf arıların yanında ilginçlik olsun diye bir tane bulundurmak lazım sanki. Resimleri çektim. Bir kaç tahtaya bakar iş. Arada bir boşlukta halletmek lazım. Aslında bunun yanına bir iki sepet ve kütük de koymalı. Sırf Çine Arıcılık Müzesindeki Hüseyin'ime inat bizde arıcılık müzesi yaptık deriz...

 

 


2 yorum:

Unknown dedi ki...

Sayende gitmiş gibi olduk .
Bir dahaki organizasyonları kaçırmayacağım İnşaallah...

zeusfaber dedi ki...

Faydamız olduysa ne mutlu....