4 Mart 2013 Pazartesi

Strafor Ana arı Çiftleşme Kutusu

Yavaş yavaş şekilleniyor ana arı üretim kutuları.İlk yaptığımızda çıta kulaklarının geldiği yerleri olduğu gibi kullanmıştık. Sonradan ön kısımda da 2 lik strafor kullandığımızdan ve çıta kulağı için yer açtığımızda 1 cm mesafe kalıyordu.

 


Sonradan bu kısımlara çıta parçası tutturmaya başladık. Bu hali ile daha iyi oldu diye düşünüyorum. Henüz havalandırma delikleri ile uçuş delikleri açılmadı. En son hallerinden de 1-2 haftaya fotoğraf çekerim inşallah. Bu ölçülerde 20-30 adet yapıp denemek lazım.Kışlama olmuyorsa hiç kutulaı büyütmenin anlamı yok. Sonuçta küçük kutular da ana arı üretimi için yeterliydi.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

tabanı tahtadan yapsa idin ,keşke

zeusfaber dedi ki...

Tabanı tahta yapacak olduktan sonra hepsini aynı malzemeden yapmayı tercih ederim. Bu hali en ucuz hali... Yine de bilgi için teşekkü
rler.

Turkish beekeeper dedi ki...

selam kolay arıcı kolay gelsin.ben geçen sene yaptım ve içinde bu sene arı kışladı.resimde görülen çıta ile 2 çıta arısı olanlar bile kışı kayıpsız çıkardı.benim kovanlarım aynı zamanda 5 normal çerçeve alacak şekilde ayarladım bu çerçevelerden 11 adet alıyor.fakat densite 30 olduğu için arılar belli bir zaman sonra kemirmeye başlıyor.daha yüksek densite türkiye'de üretilmiyor.kesinlikle kışın arı kışlaması açısından güzel aynı zamanda maliyeti de ucuz.kesinlikle tavsiye ederim.