4 Mart 2013 Pazartesi

Strafor Kesme Makinesi

Uzun zamandır bir boşluk olsa da yapsak diyordum. Kısmet geçen haftayaymış. Aslında ben de yapmış değilim ama malzemeleri ben aldım sonuçta. 2 yıl önce 110 tane civarı ana arı çiftleşme kutusu yapmıştım. Ölçüler arıcılık.gen.tr den.

Kutuları falçata ile kesmeyi denedik olmadı, bıçakla olmadı, en son dekupaj testere ile kesmiştik. Kesmiştik ama kenarları tırtıklı tırtıklı olmuştu. O nedenle birleştirmelerde zorlanmıştık. Ama sonuç itibari ile iki yıldır ana arı üretiminde kullanılıyorlar. Gayette sonuçlarından memnunum. Ölçüler en az arı mevcudu ile ana arı üretimine uydun olsa da o zamanda üzerinde durup anlamaya çalıştığım şekilde kışlatmada sorunlu oldu. Kutudaki tüm çıtaları bal çıtası ile değiştirsen de bal kemeri çok kısa olduğundan içindeki bal ile arılar kıştan çıkamadı. Sonuç itibari ile daha derin kutular yapma gereği duydum. Bu sefer ölçüler ayrılabilir ana arı çiftleşme kutusundaki plastik çıtalara göre. Yakın zamanda ölçüleri de yayınlarım. Ama sardı bizi bir dert. Nasıl kesilecek bu straforlar. Ve sonuçta azıcık youtube, oldukça vazla Rıdvan Abi desteği ile aşağıdaki sonuçlar ortaya çıktı.


Çalışması için voltajı dimmer anahtar ile ayarlanabilir hale getirdik. Bu sayede ince ve kalın malzemede farklı ayarlanabiliyor. 


Fazla hızlı kesmese de el alışınca düm düz şekilde ve kesilen yerleri de düz bir şekilde kesiliyor. 


Kahve olmadan da çalışılmıyor.




2 yorum:

Unknown dedi ki...

eline sağlık ben de malzemeyi aldım ama henüz yapma fırsatı bulamadım ama fotolar çok işime yarayacak sağolasın

zeusfaber dedi ki...

İşine yararsa çok sevinirim. Hızar kadar olmasa da gayet güzel kesiyor...