2 Kasım 2015 Pazartesi

Aydın'a Arı Nakli... (Sıcak Bölgeye Gitmek)

Sıcak bölgeye gitmek. 

Bir yandan riskli bir yandan da ilkbaharda getirisi olacak bir hareket. İlkbaharda getirisi olacak olmasına ama arılara kış çıkışı farklı bir açıdan bakabilirsek. Şu an için iklimi ve diğer detaylarını bilmediğim için sonuçları da tahmin edemiyorum. Acaba kolonideki kış stokları arılara yeterli gelir mi? Acaba yeniden varroa ilaçlaması yapmak gerekir mi? Acaba bu saatte yavru atarsa soğuktan etkilenir mi? Aklımda sorular çok fazla miktarda. Bu yıl biraz da tecrübe kazanma yılı olacak. 

Arıları taşımamız biraz da hikayeli oldu. Şoförümüz oldukça ilginç birisiydi. Ama şükür sonunda yerimize ulaştık ve problemsiz bir şekilde arıları indirdik. 4,5 dekarlık bir bahçe içerisine koyduk arıları. 


Yalçın Sezer'in arıları ile beraber oldukça hoş bir görüntü oldu...


Fethi sağolsun. Bu iş hakikaten yanlız olacak iş değil. Yardım mutlak suretle şart.



Arılar daha ilk günden uçuşmaya ve etrafı tanımaya başladılar.


Kek vermeme sebebimiz ilk etapta bal stoklarına sarmamaları için. Yakın mesafede su kaynağı var zaten. İkinci gün baktığımızda yeni atılmış günlük yumurtaya rastlamadım. Ama yavru alanının ortası temizlenerek parlatılmıştı. Yavru atacaklarının habercisi bu durum. Keke de iyi sardılar. Resimler kek vermeden 24 saat sonrası. 



Ve ekibin tamamı. Yalçın Sezer aynı zamanda Köy TV için çekimde yapıyordu. Fotoğrafı çeken arkadaşımız Ahmet, Köy TV kameramanı. Oldukça eğlenceli bir yolculuktu. Teşekkürler arkadaşlar. 

Hiç yorum yok: