2 Ocak 2014 Perşembe

Kışın Arıcılar Ne Yapar-4 ?

Zımpara zımpara dedik sonrası tabi ki boya....

Boya ile ilgili bir çok söylenen var. Bana göre en güzellerinden biri silikonlu dış cephe boyası. Ama bunda da sıkıntı sonradan su bazlı olduğundan dolayı altında kalan çivi veya vidalar pas yapabiliyor. Yağlı boyalar (tiner ile çözülenler) sentetik ve selülozik olarak iki türlü. Sentetik boyanın kapatıcılığı daha iyi ama makine ile atması ustalık ister. Selülozik boya da makine ile kolay atılır çünkü çabuk kurur ama onda da kapatma azdır bir kaç tekrar ister. 

İşin aslı kime ne kolay geliyorsa onu kullanacak. Tek diyeceğim bakımlarda kovan çatlakları veya başka sıkıntılar varsa mutlaka ahşap macunu ile dolgu yapmak gerektiği. Macun bu sıkıntılı yerleri sadece görsel açıdan kapatmakla kalmıyor sıkıntının büyümesini de yavaşlatıyor. Hatta büyük problemli yerlerde ince talaş ile macunu karıştırıp dolgu da yapabilirsiniz.




 


2 yorum:

Unknown dedi ki...

Hakan Bey kolay gelsin. Çok iyi işler çıkarıyorsunuz. Merakımı mazur görün ama sormadan edemicem. Bu kovanları kendinize mi yapıyorsunuz yoksa çalıştığınız kuruma ait mi. Birde mekan sanki bir kurumun atölyesini andırıyor. Hem yapı olarak hemde ekipman olarak. Orası neresi

zeusfaber dedi ki...

Atölye bir çiftliğe ait eski at ahırı. Alet ekipman ise bazıları çiftliğin bazıları ise arılığın. Ana arı kutuları kendime ait. 150 adet bu yıl ve sonraki yıl 150 adet daha. Birinci plan tamam gibi seneye Allah Kerim.